12 sierpnia 2023 r. zapraszamy do Zamościa na IV edycję jednego z największych festiwali win polskich i produktów regionalnych "ZAMOJSKIE WINOGRANIE".
Z tej okazji Szef Kuchni Restauracja Esencja i Ambasador Kucharz Winiarni Zamojskiej - Marcin Sikora przygotował specjalne menu festiwalowe, na które zaprasza do Restauracji Esencja w dniach
11-15 sierpnia 2023 r.
MENU
Przystawka
Carpaccio z wolno pieczonej piersi z kaczki, chipsy z kaszy gryczanej, piklowane rydze
kieliszek wina musującego "Gruszka" z Winiarni Zamojskiej
Zupa
Zupa kurkowa z wędzonym twarogiem
kieliszek wina "Lekki agrest" z Winiarni Zamojskiej
Dania główne
Kaszotto z pęczaku z mięsem z muli, warzywami i grillowanym pstrągiem tęczowym
kieliszek wina "Lekka czarna porzeczka" z Winiarni Zamojskiej
Pierogi z pieczonym dzikiem w ziołej kruszonce, puree z czerwonej kapusty, duszone borowiki
kieliszek wina "Czarna porzeczka" z Winiarni Zamojskiej
Deser
Szarlotka z papierówek na gryczanym cieście, z agrestem, lodami z serka Philadelfia i gorzką czekoladą
kieliszek wina "Wiśniowe" z Winiarni Zamojskiej
In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy. By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by PARK Sp .z o.o, Sitaniec 1, 22-400, Zamość, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in .