12 sierpnia 2023 r. zapraszamy do Zamościa na IV edycję jednego z największych festiwali win polskich i produktów regionalnych "ZAMOJSKIE WINOGRANIE".
Z tej okazji Szef Kuchni Restauracja Esencja i Ambasador Kucharz Winiarni Zamojskiej - Marcin Sikora przygotował specjalne menu festiwalowe, na które zaprasza do Restauracji Esencja w dniach
11-15 sierpnia 2023 r.
MENU
Przystawka
Carpaccio z wolno pieczonej piersi z kaczki, chipsy z kaszy gryczanej, piklowane rydze
kieliszek wina musującego "Gruszka" z Winiarni Zamojskiej
Zupa
Zupa kurkowa z wędzonym twarogiem
kieliszek wina "Lekki agrest" z Winiarni Zamojskiej
Dania główne
Kaszotto z pęczaku z mięsem z muli, warzywami i grillowanym pstrągiem tęczowym
kieliszek wina "Lekka czarna porzeczka" z Winiarni Zamojskiej
Pierogi z pieczonym dzikiem w ziołej kruszonce, puree z czerwonej kapusty, duszone borowiki
kieliszek wina "Czarna porzeczka" z Winiarni Zamojskiej
Deser
Szarlotka z papierówek na gryczanym cieście, z agrestem, lodami z serka Philadelfia i gorzką czekoladą
kieliszek wina "Wiśniowe" z Winiarni Zamojskiej
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez PARK Sp .z o.o, Sitaniec 1, 22-400, Zamość Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w .